查看完整版本: 【求救帖】war3打吾出中文問題..

chi98114 2015-3-20 06:51

【求救帖】war3打吾出中文問題..

是咁的..小弟我個war3就打吾出中文字
速成同拼音都一樣吾得
顯示出黎會系一大堆問號
上網爬過N遍文試過搵方法
不過最後都系解決吾到問題
但系吾入war3就照常打到
而且我部爛鬼手提電腦就系英國買ge
佢就好得意。系統語言冇中文
咁我就以為系呢個問題
就專登走左去下載個中文package
到最後都系得個吉..
吾止系war3。有其他game都系咁
朋友們都R曬頭吾知點搞
有冇邊位大大有頭緒能夠幫下手..
入game打吾到中文系溝通上都幾大困擾..
求幫忙。感謝 ._."

x00900 2015-3-20 14:28

亂碼..... 你用咩操作系統?

〄豪仔〄 2015-3-20 15:38

電腦區有冇轉到or轉過其他國家?:handshake  

轉左會有影響的   :handshake

chi98114 2015-3-21 21:34

回復 2# 的帖子

win 8.一出機就系

chi98114 2015-3-21 21:35

回復 3# 的帖子

本來系英國.
改過台港澳都系吾得..

㊣①陰濕 2015-3-23 20:09

試下裝萬國補丁,
[url=http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=605196]http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=605196[/url]

〄豪仔〄 2015-3-23 22:43

通常轉台灣   重新開機都唔得就唔知了   

有時間可以試下重裝war3:hug:

x00900 2015-3-23 23:10

如果下載左萬國碼都唔得既話 將war3既相容性設定為最舊版window 睇下得唔得

夜集 2015-3-24 10:03

裝萬國文
將war3相容性設定為Windows98/Windows Me

chi98114 2015-3-24 19:20

裝完萬國..都系咁
相容性之前已經改左做windows 98 / windows me
打出黎都系顯示一堆問號  >>  ??????
唯有夜D重裝WAR3試試..

〄豪仔〄 2015-3-24 22:57

回復 10# 的帖子

=,=   咁多方法都解決唔到 :hug:
頁: [1]
查看完整版本: 【求救帖】war3打吾出中文問題..