查看完整版本: 軍團戰爭TD5.0比賽版

abc3388 2014-8-16 15:36

軍團戰爭TD5.0比賽版

軍團戰爭TD5.0比賽版[color=red](3倍怪)[/color]
-------------------------------------------------- ---------------------------------------
增加了一個新的種族:虛空
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
虛空族的戰士擁有強大而穩定的攻擊力、出色的體質,但是佔用大量人口、耗費大量資源。

特點:每個單位都擁有“虛空體質”,每秒恢復少量的生命值

BS 暗夜惡魔
   攻擊類型 混亂
   攻擊傷害 180
   射程範圍 近戰120
   攻擊速度 0.9
   防禦類型 無甲
   最大生命值 1300
   生命恢復速度 4

人口占用2 資源造價320 擁有技能無
-----------------------------------------
BS+虛空惡魔
  攻擊類型 混亂
  攻擊傷害 420
  射程範圍 近戰180
  攻擊速度 0.8
  防禦類型 無甲
  最大生命值 3000
  生命恢復速度 8

人口占用 6 資源造價 480
擁有技能 無
------------------------
BA 地獄火
   攻擊類型 攻城
   攻擊傷害 120
   射程範圍 近戰120
   攻擊速度 1.4
   防禦類型 城甲
   最大生命值 1100
   生命恢復速度 2

人口占用 2 資源造價 240
擁有技能烈焰:225範圍內的敵方單位每秒受到3點傷害。
BA+地獄冥火
   攻擊類型 攻城
   攻擊傷害 220
   射程範圍 120(近戰)
   攻擊速度 1.2
   防禦類型 城甲
   最大生命值 2400
   生命恢復速度 4

人口占用 5 資源造價 320
擁有技能烈焰:225範圍內的敵方單位每半秒受到3點傷害。
冥火:受到來自地獄冥火傷害的單位會額外追加3%當前生命值的傷害。
BR 邪靈
   攻擊類型 魔法
   攻擊傷害 80
   射程範圍 遠程550
   攻擊速度 0.8
   防禦類型 輕甲
   最大生命值 650
   生命恢復速度 1

人口占用 1 資源造價 200
擁有技能精神干擾:範圍內的敵方單位減少5%的攻擊速度。
BR+虛空靈魔
   攻擊類型 魔法
   攻擊傷害 125
   射程範圍 遠程550
   攻擊速度 0.6
   防禦類型 輕甲
   最大生命值 1100
   生命恢復速度 2

人口占用 3 資源造價 220
擁有技能靈魂凍結:範圍內的敵方單位減少10%的攻擊速度。
霜寒之觸:每次攻擊對目標追加目標最大生命值1%的魔法傷害,並有20%的機率造成眩暈,持續0.1秒。
BE 虛空犬
  攻擊類型 普通
  攻擊傷害 35
  射程範圍 遠程450
  攻擊速度 0.5
  防禦類型 中甲
  最大生命值 420 (過去為300)
  生命恢復速度 1.5

人口占用 1 資源造價 100
擁有技能尖刺彈射:虛空犬的攻擊會彈射到目標附近的另一個單位上造成30%傷害。
BE+虫族飛龍
   攻擊類型 普通
   攻擊傷害 60
   射程範圍 遠程450
   攻擊速度 0.5
   防禦類型 中甲
   最大生命值 1000 (過去為550)
   生命恢復速度 3

人口占用 2 資源造價 160
擁有技能龍刺彈射:飛龍的攻擊會彈射到附近額外三個單位身上,傷害遞減為33%。
BW 掘地者
   攻擊類型 穿刺
   攻擊傷害 12
   射程範圍 330
   攻擊速度 0.4
   防禦類型 中甲
   最大生命值 230 (以前為300)
   生命恢復速度 0.5

人口占用 1 資源造價 60
擁有技能破甲之毒:使得受到攻擊的敵人解除防禦,承受魔法攻擊、法術傷害時額外受到25%的傷害。
BW+刺蛇
   攻擊類型 穿刺
   攻擊傷害 40
   射程範圍 遠程370
   攻擊速度 0.4
   防禦類型 中甲
   最大生命值 700 (以前為600)
   生命恢復速度 1

人口占用 2 資源造價 120
擁有技能破甲之毒:使得受到攻擊的敵人解除防禦,承受魔法攻擊、法術傷害時額外受到25%的傷害。
BQ 沙丘之蟲
   攻擊類型 穿刺
   攻擊傷害 4
   射程範圍 近戰100
   攻擊速度 0.1
   防禦類型 重甲
   最大生命值 100
   生命恢復速度 1

人口占用 1 資源造價 30
擁有技能自爆:沙丘之蟲死亡之後會對200範圍內的敵人造成8點傷害。
BQ+翼族獵手
    攻擊類型 混亂
    攻擊傷害 10
    射程範圍 近戰140
攻擊速度 0.1
    防禦類型 無甲
    最大生命值 300
    生命恢復速度 2

人口占用1 資源造價70 擁有技能翼族:碰撞體積為0的翼族獵手是個飛行單位。
                         擁有技能獵手精神:翼族獵手死亡之後會對200範圍內的敵人造成16點傷害。
-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- ---
兵種平衡性調整
1. 骷髏射手最大魔法值從9->3,初始魔法值從7->3

2. 大腳怪 初始魔法值從15->5

3. 翼族獵手攻擊力從6-7削弱至5-6;沙丘之蟲的攻擊力從2-2削弱至1-2

4. 翼族獵手的造價從70增加至75;沙丘之蟲的造價從30降低至25

5. 酋長技能風暴之鎚,效果從向敵人扔出魔法錘,對目標造成150點傷害和眩暈,
   持續3(1)秒增強至向敵人扔出魔法錘,對目標造成300點傷害和眩暈,
   持續3(1.5)秒;魔法消耗從15降低至12;因此獸王薩爾的最大魔法值從17降低至14

6. 骨龍 濺射中傷害範圍從40增加至50

7. 虫族飛龍最大生命值從1000提升至1160

8. 發條地精技能– 火箭彈, 效果從轟炸目標區域,對200範圍內的敵人造成最多20點傷害並暈眩2(1)秒
   調整至轟炸目標區域,對180範圍內的敵人造成最多20點傷害並暈眩1.5(0.75)秒;施法距離從500降低至400

9.殭屍和殭屍王的技能的疊加問題在技能描述上修正了
-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -------
科技與限制調整
1. 伐木效率2級及2級以上的兵力要求從1250調整至1200
2. 伐木效率1級的600兵力要求取消

其他調整
1. 修正了已知的描述錯誤
2. 修正了已知的高空視野問題
3. 修正了一部分兵直到滿藍才會釋放技能而不是最初預想的滿藍-2

有一樣野要講 , 平時官網睇到既5.0版魔獸1.26 玩唔到架 !
因為版本唔支援,下面兩個一樣都是5.0比賽版, 只是檔名唔同啫 .
喱兩個 5.0 版已經提升左 .
(我係 G G #  果邊咁橋見到有人開場先 down 到)

相信大家玩4.0 (10倍怪)都好長時間 , 可能有d悶悶地
回歸玩玩新版(3倍怪) , 應該很有趣 .

[[i] 本帖最後由 abc3388 於 2014-8-16 17:32 編輯 [/i]]

abc3388 2014-8-16 15:38

放上新種族未升伋同已升級形態既圖片

[[i] 本帖最後由 abc3388 於 2014-8-19 12:16 編輯 [/i]]

davidmak20 2014-8-16 23:43

thx!!!!!!!!!!!!!!!!1

35235798 2014-8-17 01:29

支持:handshake

1FD 2014-8-17 11:21

[quote]原帖由 [i]abc3388[/i] 於 2014-8-16 15:36 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6214918&ptid=616531][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]
軍團戰爭TD5.0比賽版(3倍怪)
-------------------------------------------------- ---------------------------------------
增加了一個新的種族:虛空
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
虛空族的戰士擁有強大而穩定的攻擊力 ... [/quote]

其實我有野想問 既然1.26玩唔到 咁我地vlan點玩 .......

望神 2014-8-17 12:28

回復 5# 的帖子

佢係話另外有d5.0係1.26玩唔到...
佢比我地下載果2張就可以玩到...

如果樓主可以開場比我下載就最好
因為係到下載完..都開唔到

abc3388 2014-8-17 13:42

回復 5# 的帖子
回復 6# 的帖子
我放出黎喱式兩個 5.0 圖 , 魔獸 1.26 可以玩到既亦都親自試過無問題先至放出黎 .
望神兄可以約果時間我開場比你 down 圖 + 順便玩玩

abc3388 2014-8-17 13:51

[quote]原帖由 [i]1FD[/i] 於 17/8/2014 11:21 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6215136&ptid=616531][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]

其實我有野想問 既然1.26玩唔到 咁我地vlan點玩 ....... [/quote]
G G C 果邊都玩到(唔係我點 down 到圖呢) , 何況 vlan 喱邊............

1FD 2014-8-17 21:30

[quote]原帖由 [i]abc3388[/i] 於 2014-8-17 13:51 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6215175&ptid=616531][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]

G G C 果邊都玩到(唔係我點 down 到圖呢) , 何況 vlan 喱邊............ [/quote]

抱歉我理解錯左 幾時我地開圖1齊玩

abc3388 2014-8-17 21:59

回復 9# 的帖子

而家都得早D講咩 ser ..................................

1FD 2014-8-17 22:21

回復 10# 的帖子

我係07ser玩緊 你呢:lol

abc3388 2014-8-17 22:33

回復 11# 的帖子

而家黎 07 ser  開場 , 睇到 3388 就入場啦

1FD 2014-8-17 22:35

[quote]原帖由 [i]abc3388[/i] 於 2014-8-17 22:33 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6215291&ptid=616531][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]
而家黎 07 ser  開場 , 睇到 3388 就入場啦 [/quote]

見到了 效率真快:lol

abc3388 2014-8-17 23:39

回復 13# 的帖子

掛機掛到要踢.............................xd

s1011025 2014-8-18 00:51

可惜未有繁體版:Q :Q 好多都睇唔明

abc3388 2014-8-18 01:47

回復 15# 的帖子

咁係時候睇多D大陸字啦 ! :lol :lol :lol

1FD 2014-8-18 15:58

回復 14# 的帖子

我琴日比老豆叫左去食野對唔住呀:'(

abc3388 2014-8-18 18:32

回復 17# 的帖子

比老豆叫左去食野 , 都可以講低小小話說掛...............................

望神 2014-8-18 19:37

請問現在有時間開黎一齊玩嗎.....
我剛剛入了07區

abc3388 2014-8-18 20:49

回復 19# 的帖子

剛剛睇到而家入黎 07 ser 搵你 , 睇到我個場就入啦 .

riniweimen 2014-9-19 11:54

3Q3Q3Q3Q3Q3Q3Q3Q3Q3Q3Q3Q3Q3Q3Q3Q3Q3Q3Q3Q

abc3388 2014-9-19 16:53

x3 / x10 版都希望大家都一樣支持 .
頁: [1]
查看完整版本: 軍團戰爭TD5.0比賽版