查看完整版本: 【對戰地圖推介】魔幻夢戰記v9.9A

上條京介 2014-7-8 19:43

【對戰地圖推介】魔幻夢戰記v9.9A

[color=#8b0000][b]地圖名稱:[/b][/color][size=4][color=#008000][b]魔幻夢戰記v9.9[/b][/color] (又名: 自製職業對戰)[/size]
[color=#8b0000][b]地圖類型:[/b][/color]對抗
[color=#8b0000][b]地圖語言:[/b][/color]繁體中文
[color=#8b0000][b]玩家人數:[/b][/color]至多12人
[color=#8b0000][b]地圖作者:[/b][/color]derek931026[color=#8b0000][/color]
[color=#8b0000][b]專屬RC群組:[/b][/color]26199116
[color=#8b0000][b]討論區/資料站(未完善):[/b][/color][url=https://sites.google.com/site/rc26199116/Discuss]https://sites.google.com/site/rc26199116/Discuss[/url]
[color=#8b0000][b]最後更新日期:[/b][/color]2014-07-07

[b][color=#8b0000]遊戲背景:[/color][/b]
你以為人死了一定會到冥界嗎?事實上,有些人能從鬼門關逃回人間,有些人卻返魂乏術,其實是因為當中有魔界的緣故... 而你...一無所知的來到了魔界...為了求存,為了返回人間...你必須在這裡打敗其他競爭者…
(以上為中二作者毫無吸引力之地圖背景介紹)

[b][color=#8b0000]特殊系統:[/color][/b]
[color=#a0522d][b]1)競技場[/b][/color]
[color=#008000]每隔一段時間,為防止掛機、避免長時間無遇敵、考驗團隊合戰能力及提供拉鋸戰中的刺激翻盤,會將所有玩家傳送到競技場中死鬥。[/color]
-特別策略:由於復活需時,在競技場開始前數秒被擊殺的敵人將無法參戰!善用這一點將大大提高團戰成功率

[color=#a0522d][b]2)稀有怪物及大寶箱:[/b][/color]
[color=#008000]每隔一段時間,地圖上有機率(有時會整場都不出現)刷新稀有怪物或大寶箱(兩者同時只會出現一種),擊敗稀有怪物會令全隊獲得強而有力的團隊buff、打破大寶箱則會令全隊得到額外的金錢和技能點!成功爭奪有時可能會成為遊戲的勝負手![/color]
-特別策略:部分裝備附帶的技能可以對野外怪物造成額外或巨額的傷害,犧牲自己的物品欄有時可以為團隊帶來優勢

[color=#a0522d][b]3)賞金系統:[/b][/color]
[color=#008000]為保護新手,被連續擊殺時敵人所得到的賞金將逐次降低,賞金過低時死亡更會得到更多的金錢補償且死亡不會被計入對方的殺敵數中;相反,連續擊殺敵人時賞金會提升,集火高賞金敵人可以得到大筆金錢!同時,為避免新手保護機制被濫用,機智的作者每隔一段時間將會重置賞金金額![/color]
-特別策略:若被殺得太狠,可以善用低賞金帶來的保護,勇敢衝在前方輔助團隊中的其他角色進攻

[color=#a0522d][b]4)團戰鼓勵:[/b][/color]
[color=#008000]為提高玩家的合作和對戰意欲,野外怪物帶來的收益遠遠不及擊殺敵人,而且友方擊殺敵人時處於一定範圍內的你亦能得到金錢和經驗獎勵!因此,請不必保留技能「搶人頭」,齊心合力掃蕩敵人![/color]
-特別策略:由於單殺難度極高,因此可盡快找到隊友一同前進,以團結之力打敗敵人

[b][color=#8b0000]遊戲特色:[/color][/b]
[b][color=#a0522d]1)獨特玩法由你而創:[/color][/b]
[color=#008000]共計6門基礎職業、10條進階職業路線、超過百招技能任你隨意配搭!沒有既定的職業玩法,最強的角色由你親手打造![/color]
-目前共有戰士、法師、弓手、騎士、刺客、浪人六大初始職業選擇(後三者使用難度高,不建議新手使用)
-初始職業及一轉職業各有至少12招不同技能選擇、二轉各有4到7招不同技能選擇
-大部分技能具備成長性,隨著英雄的裝備和配點不同更能衍生出更多不同傾向的玩法

[b][color=#a0522d]2) 成長配點由你決定:[/color][/b]
[color=#008000]厭倦了一般對戰地圖天然被限定的三圍成長嗎? 在這裡,獨特書商系統讓你可以自行決定三圍成長方向,你可以投放多些資源集中提高攻擊力,又或是集中提高生命力…一切由你決定![/color]
-力量只提供生命回復、敏捷只提供攻擊速度、法力只提供法力上限及回復
-每個等級獲得1點書商點數,可於書商處選擇提升力、敏、智、血、攻或甲
-同一書商只能購買7次屬性,各書商提供的屬性效率不同,配點需慎重!

[b][color=#a0522d]3)便捷的物品系統:[/color][/b]
[color=#008000]擔心玩新地圖上手的時間很長,又不知道要買哪些裝備,又擔心合裝很複雜很麻煩?商店擁有完善的分類系統,讓你可以輕鬆找到你想要的裝備。另外,本地圖採用物品編號制,每件裝備都有各自的編號,讓你輕鬆尋找裝備合成!此外,所有裝備亦可直接購買,減省尋找合成裝備的時間![/color]
-超過一百四十種裝備和消耗品,進一步令你與其他相同職業的玩家擁有不同的打法
-裝備按其主要功能劃分為攻擊力、攻擊速度、生命和法力、……分門別類,尋找心水裝備so easy!

[b][color=#a0522d]4)人性化勝利條件:[/color][/b]
[color=#008000]本地圖於開始後會自動偵測主機(不一定要紅色,誤判機率不超過20%),主機可以設置分隊方式、戰鬥場地和勝利的殺敵數需求。[/color]
-包含混戰、3v3v3v3和6v6三種分隊方式,總有一種適合你們的需求
-戰鬥場地包括一個小魔界和一個大魔界,完美適應多人遊戲和少數人對戰,媽媽再也不用擔心我找不到敵人了!
-由測試團隊無數場用心戰鬥後總結出的最佳殺敵數方案推薦,對應不同的參戰人數

[size=4][color=#696969]不一樣的職業、不一樣的技能配搭、不一樣的屬性配點、不一樣的物品、以及不一樣的技術較量......一場場變化萬千的戰鬥....即將於魔界展開......[/color][/size]

[color=#ff0000]友情提示:在魔界當中...人數和刺激度是倍數上升....強烈推薦多人遊戲,玩家數量愈多愈好![/color][color=#ff00]
[/color]
[color=#ff00]友情提示2:強烈建議新手認真看完物品欄中的說明書,對熟悉地圖有莫大幫助![/color][color=#ff0000]
[/color]
[color=#8b0000][b]遊戲截圖:[/b][/color]
[color=#0000ff]競技場激戰:[/color][img]http://i.imgur.com/fradFxw.jpg[/img][img]http://i.imgur.com/odf3Eii.jpg[/img]

[img]http://i.imgur.com/nKqVz5P.jpg[/img]

[img]http://i.imgur.com/rbDuQl8.jpg[/img]

[color=#0000ff]合力擊殺稀有怪物:[/color]
[color=#0000ff][img]http://i.imgur.com/riplmxp.jpg[/img]
[/color]

[color=#0000ff]野外激戰:[/color]
[color=#0000ff][img]http://i.imgur.com/xzDRnPK.jpg[/img]
[/color]

[b][color=#8b0000]地圖:[/color][/b]
地圖大小超出權限所以另外上傳,請見諒
[url=https://drive.google.com/file/d/0B6eQiTzzIhs_MTFZVHdFOFJfWlU/edit?usp=sharing]https://drive.google.com/file/d/0B6eQiTzzIhs_MTFZVHdFOFJfWlU/edit?usp=sharing[/url]

[[i] 本帖最後由 上條京介 於 2014-7-8 20:04 編輯 [/i]]

tte111 2014-7-8 20:10

好遊戲!!!:victory: :victory: :victory:

HERO534 2014-7-8 21:05

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

tte111 2014-7-9 00:05

[quote]原帖由 [i]HERO534[/i] 於 2014-7-8 21:05 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6198271&ptid=614153][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]
呢張咁既圖係vlan唔會有人玩架啦 張圖玩法又唔好 殺人全隊多經搞到一味玩圍嘔
開頭肥到既就肥到落尾 新手=肥料 肥人肥到完埸 冇人玩架啦無謂晒心機 ... [/quote]
同志,我唔係咁睇,呢張圖本身係鼓吹大家多D打團戰 大家一齊合作。
而你講的圍嘔問題只要大家合作D 一齊去殺人 唔好自己一個人落單其實好小會出現呢個問題。
另外當低level的人殺高level果陣,獲得的經驗值會比較多 ,只要合作好容易可以追番上去。
另外,定期會出現極有戰略意義的稀有怪物和寶藏,呢兩樣野好多時候都係一個逆轉的機會。
By the way  有咩情況下新手可以一步登天 直接贏曬所有高手呢  咁呢個人仲係唔係新手呢
我對你講話新手=肥料呢點有保留

你崩潰嗎 2014-7-9 00:10

呢張圖作者愈改愈唔受歡迎 玩來冇意思

HERO534 2014-7-9 00:15

cat6521 2014-7-9 12:54

[quote]原帖由 [i]HERO534[/i] 於 2014-7-9 00:15 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6198506&ptid=614153][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]

鼓吹大家多D打團戰
不如話鼓吹新手們去死 裝備差距 等級差距(2轉) 技能等級差距 滅一次團已經可以話等gg
識得玩既可以係肥好快 頭5分鐘內都出到一件神裝
張圖最大既敗筆根本就係殺人附近既人都吸到極多經驗 逼人團 ... [/quote]

逼人團戰 , 呢D只係比到你等級上既錯覺 , 我10lv裝一肥起 , 殺一件就已經追番哂lv既差距 , 何來敗筆...
等級差距 一班10lv一圍死一個42lv分分鐘立刻30lv , 同埋即使有lv差距 , 技能點上冇極大既差距 , 分別其實唔大 :D
而新手問題 , 呢隻game有存在什麼由新手變識玩既樽頸? 比起好多game , 呢隻要上手絕對唔難 , 頭幾場可能要望下啲技能,堆裝備同埋書商點 ...
你話新手送死... 佢唔聽識玩既講 , 沖去自殺 , 玩咩game都只會送死~.~
新手願意集合哂先行絕對唔會只有送死呢條路...
反勝既勝負手 , 莫過於搶大寶及職業既配搭 ... 搶唔掂大寶就真係幾麻煩:L
至於肥料既始終肥料 開頭玩得衰 再努力都係肥料 , 唔好意思... 討論區/資料站大把肥料變救世主既replay :)  唔信可以去搵黎睇下
定期出寶物預左會有人camp , 乖乖地比人camp就係你地問題 , 唔諗下有冇咩方法可以硬搶 , 呢D就係所謂既戰略 。
只要係對戰圖 , 就有新手同識玩之分 , 如果新手可以屠番識玩果d , 似乎有啲本末倒置吧...
信長為例 , 新手邊知咩叫強王 , 見到殘兵要點做都唔知啦... :D
而反勝呢樣野 , 我以往玩咁多埸佔下風都反勝唔少 :victory:  完全係心態問題 , 有D人一處下風就唔合群 , 亂咁沖去自殺 , 想反勝都難啦 , 都係果句 > 討論區/資料站有反勝既replay :)  唔信可以去搵黎睇下
如果你認為唔洗戰略 , 就真係>_>

太空垃圾 2014-7-9 14:32

回復 6# 的帖子

其實就算識點玩都未必肥得快 我就系一個例子 雖然我玩左好耐 由0.1玩到e+9.9a 但我有時候都系唔夠1d新手打 而且 e個game比起信長e種game 絕對會容易上手得多 重有 一般尼講 d老手唔會怒屠新手既 只要d新手跟住隊友 關鍵時刻加兩刀埋去就可以搶到上風 不過個上風只要唔系相差10殺/以上既話 基本上都好易追到ga~~~~~     重 反敗為勝既機會好細 ed只限於真正既高手場(全員決鬥mode) 普通路人場 反敗為勝其實好常見 好似我之前玩左1場 本來我地領先13殺 結果都系比人反敗為勝 e個圖真系好好玩 真心推薦~~

HERO534 2014-7-9 20:00

戰卍神 2014-7-9 22:00

回復 9# 的帖子

(你究竟有冇玩過 我睇你第一句已經知你係冇玩過 10lv肥起反殺42lv都講得出
你唔好再吹大d?條友企定定俾你屠? )
雖然7樓講既10LV反殺42LV係吹大左小小,但如果LV差距收返細既話,有反殺既可能性的確係事實係咪?:)
(加上隻game較殺數 點解42lv仲唔完埸既? 定係新版改左殺數可以較999?)
呢點我唔係好同意,大部份玩過呢張圖既人都知道LV的確升得快,係完埸殺數係80/100既時候42LV既長期戰鬥的確會時常出現。

(新手集合一齊行做肥料? 根本團戰唔夠打就係唔夠打 等級差距就係等級差距
根本無反敗為勝呢回事 識玩既放兩三招技秒完你行埋一邊等回技再屠過第2個打遊擊
你仲要一齊行 怪又食唔到 人又殺唔到 等輸啦真係 所以張圖逼人團戰咪白痴囉)
冷靜,新手抱團只係一個戰略,而且唔係次次出門口都要即時做係咪?
而且抱團亦都有佢既好處,當你幾個人見到一個人落單CP既時候咪可以做到低等殺高等既效果。
再者,低LV殺高LV係會有十分多既額外經驗,的確係一個唔錯既反擊機會。之後用返等級差距壓制對面都冇問題:kiss:

(搶寶箱 請問點樣用戰略去搶? 識玩就識得召兵仔睇位or隱身周圍搵人殺啦
不如你教下d新手們點樣唔俾人camp又可以硬搶個寶箱? 我玩親佔上風搶寶箱時都附送唔少人頭)
呢度可以推薦比樓上一件好裝,叫白骨血爪,佢既效果可以直接扣到寶藏/稀有怪物一半既血量,比刺客用黎汁雞會做到極好既效果。:victory:

不過我都同意新手比較難接受到呢張圖團戰係易比人屠呢個位既,亦都係因為呢個位令到張圖流失左唔小人:Q

太空垃圾 2014-7-9 22:25

回復 9# 的帖子

一開始有隊友走場並唔系好事...特別系高手場裡面 因為6打5 打小個 好容易比人圍打死  走1個人得1500 1500作用唔大 所以 有隊友走場唔會系好事咯~~我之前試過 本來我地領先16殺 結果最後就系因為有1個人走場 而令我地輸比人地....最後我地系輸兩殺 so sad~~~(可惡的林水飯!!!!)

HERO534 2014-7-9 22:33

HERO534 2014-7-9 22:36

gundumX 2014-7-9 22:45

兩句講完:
真係打魔幻夢戰記唔好係vlan打,撞親所謂高手唔係傻仔就係井底之蛙:handshake

HERO534 2014-7-9 22:50

戰卍神 2014-7-9 23:20

回復 12# 的帖子

(可能我玩既係舊版本 你唔講我都唔知有白骨血爪呢件神器
睇黎搶寶箱模式已經唔同左啦原來係玩鬥快 一人一個白骨血爪 寶箱都秒
所以我就話越改越膠係冇錯 加埋晒d咁無聊既玩法)
白骨血爪應該都係7.X前已經有的裝了,如果你玩既係落後咁多既版本,點解唔試下新版個環境先呢?:handshake
個個出白骨係白痴就見仁見智啦,呢隻GAME賣裝既回報係得40%都好似唔到,只為一個寶藏就唔要自己一個裝位係咪真係咁值得呢?

(佔上風果隊點解要落單cp唔可以團隊一齊行? 團戰屠多你鑊唔好? 即使落單去cp
又會咁易俾你班低lv殺到? 隻game不嬲係玩打遊擊 例如玩忍者 放兩野技飛個普攻埋去你都瓜左
1個屠你5個都可能仲得 又或者玩盾戰 硬掘掘一個拖你5個 識玩既壓都壓到你完埸啦
反殺呢樣野你講得太易 一開頭滅人一兩次團已經可以屈裝屈lv屈得好犀利)
呢個問題問得好,我覺得可以詳細講一講:
通常對面隊拎到優勢既時候,新手就會知道去中間係送頭(中間因為有得拎錢而多人去)->所以會走去CP->而優勢隊係呢D時候為左搵人就會散開而唔係抱團,如果唔係效率就係降低太多。所以CP期間見到落單既敵人亦唔係一件稀有既事。

之後下一個問題係,落單CP既人比一個團見到係咪真係咁易比人殺到呢?
基本上每個職業都有佢既控制技,而且某D仲要特別多(EG:騎士)
中三招都可以長暈到5秒左右,如果5秒一個團都打唔出2000左右既輸出,咁應該就係個團有問題而唔係隻遊戲太膠。

再講一講你提到既兩個例子:忍者同埋盾戰
忍者既大部份攻擊都可以被魔水抵消,隱身可以被睇隱反制,當呢兩個手段都冇哂既時候,忍者單一對團既威力實在冇你想像中咁高。

而盾戰呢,就係一個血同甲比較高既玩法
但,當盾戰需要玩甲既時候,佢既血量實在唔會高得去邊(比盡4000左右)
輸出高既可以打佢,打唔過既咪走囉係咪?
反正戰士追唔到人是常識吧:victory:

(非也,根本冇可能反殺 2轉點會輸俾個轉都未轉既人 就算俾你1轉又點
六件神裝打你一兩件神裝 技都升爆加點又加爆 咁都俾你反殺就好唔正常
普攻都a死你啦42lv既話)
非也,某D職業既2轉技對某幾種主流玩法黎講根本就係廢(如融影弓手,突進騎士等),那怕差都只係差一兩招既時候,裝備能夠發揮既優勢我認為係絕對能夠超越到果1-2招技能既:lol

簡單D講就係,控制技先係呢個遊戲既主導技能:victory:

HERO534 2014-7-9 23:51

煙花很美 2014-7-10 00:17

[size=7]↑[/size]字海~~~~(冇睇...

我以前係kyx玩過魔戰記,感覺幾新鮮,有得自己揀職揀技
但係以前就有d唔平衝,某d職and某d技超勁and相反.
黎到vlan係1次都未見過人開:handshake
係綜合一見到有人開我都會玩:victory:

HERO534 2014-7-10 00:40

Happy_Fsa 2014-7-10 10:15

Zsa終於將佢既魔爪伸入vlan:(

註:Zsa是著名的魔戰記狂人,自稱魔戰元老級玩家。據消息指,Zsa習慣[color=red]每天[/color][color=#000000]玩2~3場魔戰記,自稱被魔戰記這遊戲深深吸引。[/color][color=white](並不能自拔)[/color][color=black]Zsa是由遊戲初代開始便一直支持[color=white](沈迷)[/color]魔戰記至今,持續提供不少有利[color=white](?[/color]魔戰記發展的意見,同時亦得到地圖作者廣泛接觸。[/color]

Zsa曾說過:「魔戰記是一張難得一見的好地圖,我十分喜愛這遊戲,同時我也有打算張這地圖分享給不同的玩家,讓他們可以享受到魔戰記帶來的樂趣。魔戰記是好遊戲,但是現今熱衷於魔戰記的人太少了,所以未來我打算將魔戰記推廣到其他遊戲平台,令更多人被它吸引。我希望懂得玩魔戰記的人不僅是Kyx我要令vlan的廣泛玩家亦愛上它!」

Zsa表示魔戰記是一張平衡性高,合作需求較大的技術型地圖。仁慈的Zsa每次見到新面孔(新手),都會派1~2位手下去新手那隊教導新手,用實戰教導[color=white](調教)[/color]新手玩魔戰記。[color=white]([/color][color=white]通常Zsa那隊會是全隊高手,被新手所殺什麼是極少出現,經常出現雙方差距很大地完[/color][color=white]場)(Zsa十分喜歡哈新手,以新手作為享樂,新手遇見他請馬上逃走!)[/color]
[color=#ffffff][/color]
[color=black]Zsa十分喜愛魔戰記,所以遇見他十分常見,除了魔戰記的官方網站發現到他,於一樓的圖片中也能看到Zsa的出現。假如Zsa自稱自己是魔戰記第二達人,應該也沒有人敢自認第一。:'( [/color]

[[i] 本帖最後由 Happy_Fsa 於 2014-7-10 10:21 編輯 [/i]]

卍翼卍 2014-7-10 10:25

二個笑大我個口既post,

回復 14# 的帖子
風哥呀,其實你有冇玩過架?得閒黎K y o同我地一齊玩囉。
咩叫高手?只係因為佢玩個個職業玩到屠人比某條pk改左(我到依家都係好唔服佢改弱左)或者可以完全配合到隊友既,係張圖入面都可以叫係高手架啦。

回復 17# 的帖子
遊擊係贏緊?我只係見過人地6條友係到橫掃cp,但係遊擊通常係殺數比較少先會做︰
1. 減少比人係團戰一口氣殺曬引致失cp同大殺數差距
2. 用cp數追番差距太多既$$同技點

法c有持續而穩定既爆發力
弓手有係多樣性既玩法
但係問題黎啦,法師要爆發就會好少血,弓手再多樣性既玩法都只係得好少血。
法師更高既爆發都好難爆死可以玩坦/多走位技既職業。
點生存?走位/搵隊友

魔水既問題我地一直都問左某條pk好耐點解唔整d長期可以開到魔水既裝呢
個條pk回左我地話好好op
至於魔水上唔上只係個人選擇,魔水破忍者技係多既,但係忍者開魔水破魔水個下我都知,但係面對冇咩爆法力既忍者我相信魔水黎都係晒氣,留裝位上攻裝算啦
加多句呀hero哥,比面你咋。
裝備係成張圖都係有好重要既價值同地位。殺人,CP,走場都係有$/$+技點收。
但係一肥起真係越殺越多?
咁,不如唔好玩LOL啦一齊,反正唔會有反勝,反正唔可以比人低lv反殺,反正都係咁上下玩法,反正都係越殺越多架啦

HERO534 2014-7-10 12:02

戰卍神 2014-7-10 12:30

回復 17# 的帖子

(你講到佔下風果隊遇上絕境時發揮到無窮既力量咁
你真係當佔上風果隊死架? 2轉技你話某d職唔太勁 咁裝備上 技點 食物呢?
42級有可能輸俾20級以下? 根本普攻a都a死
仲有你講乜騎士控制暈5秒 你講得太簡單 你根本講晒 招技係自身範圍暈
唔近身根本暈都暈唔到 落單既唔識打遊擊咁容易俾你暈殺呀?)

你亦都唔好當到下風果隊全隊要無窮既力量先可以殺到上隊一個人咁誇張:lol
我地之前講緊既例子係CP到6件神裝既20LV打一個1-2件神裝既42LV不是嗎?
裝備上明顯係20LV完勝,技點我亦不認為CP到有六件神裝既人會小得去邊(每隻CP1技點),上風隊純一優勝既:handshake 地方就係食物上既優勢。
係22個書點大約只係等於2件神裝左右既情況下,比較點只係得返42LV既技能選擇較多同埋多一兩件神裝邊樣比較優勝。
而我覺得兩樣各有各既優勢,並冇你所講咁絕望無法反擊。 :kiss:

之後係騎士方面,眾所周知騎士係呢隻遊戲入面可以達到最高移速既職業,就我所知起碼有3招移速相關既技能(一被動兩主動),學左2招已經可以做到最高移速既效果,開住魔水加行速衝埋去都唔算係一件好難既事係咪?:handshake

(玩法c 弓手你未行埋黎都可能已經被屈死
屠完一個仲唔閃人等技再屠過第2個?)

其實呢隻GAME入面比魔水克到最慘既就係法師:L  ,幾秒時間你覺得一個團隊殺唔到佢既話,我建議你可以試下出把裝叫藍精靈,效果係打人既時候扣佢MP,攻速夠快既話完全可以係果幾秒扣哂法師既MP,咁佢就連遊擊既資本都冇啦:victory:

(仲有你話魔水破忍者 忍者唔識開魔水破你魔水? 我開魔水a你唔死既話隱身行遠少少又得
開睇隱 你又知我幾時隱? 你秒秒鐘反隱? 俾你睇到又點 忍者遠攻 咁容易比你捉到?)

隱身行遠小小呢個話題就不得不提到睇隱既範圍啦,簡單D去講,睇隱既範圍係[施放者視野範圍外小小既距離都仲有效],姐係話如果你隱身又想跟住我既,我睇隱基本上係冇可能見你唔到。咁當然如果你控到個距離真係岩岩好既話,呢D只可以叫技不如人(高手怒新手),何苦呢?:L

(戰士追唔到人唔可以照追既? 追你班友九條街搶晒d cp睇你地點肥
你一應戰  咁我果邊都一定有隊友識行埋黎幫 滅你團都仲得)

搶哂CP呢個操作聽落好美好,但係先不論盾戰既行速唔可以令佢超過對面隊既任何一個人,跟實對面隊既話咪比佢地既術輸出慢慢磨,磨到一定血量就集火你架啦。
再者,盾戰既CP主要有兩個方式,一個係偏攻擊型既炎龍擊,呢個方法要靠人品爆,而且要睇範圍爆,靠汁既話實在難以汁哂對面既CP。
第二個方式係光環式,呢個方法十分穩定,CP打你2-3下就自己死左了,但一黎你要吸引到CP打你,二黎CP要打2-3下其間比人反汁雞既機會實在太多。

(總結 : 頭5-10分鐘定勝負)
呢點我同意一半,係少於80殺既情況下,頭5-10分鐘可以帶黎既優勢的確好大,至唔至於定勝負我就有小小保留。
但如果係80+殺既情況下,稀有怪物/大寶藏,角落4龍等等既元素都可以帶黎唔小反擊既機會,而且優勢隊為左保持優勢提前轉職選擇技能之後,佢地既技能組已經固定,好易比人針對返。呢D位都係反敗為勝既轉機。:D

gundumX 2014-7-10 16:11

[quote]原帖由 [i]卍翼卍[/i] 於 2014-7-10 10:25 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6199429&ptid=614153][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]
二個笑大我個口既post,

回復 14# 的帖子
風哥呀,其實你有冇玩過架?得閒黎K y o同我地一齊玩囉。
咩叫高手?只係因為佢玩個個職業玩到屠人比某條pk改左(我到依家都係好唔服佢改弱左)或者可以完全配合到隊友既,係張圖入面都 ... [/quote]我點會冇上K Y O玩,
長駐場黎架喎

HERO534 2014-7-10 16:35

cat6521 2014-7-10 17:52

[quote]原帖由 [i]HERO534[/i] 於 2014-7-10 16:35 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6199610&ptid=614153][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]

我地之前講緊既例子係CP到6件神裝既20LV打一個1-2件神裝既42LV不是嗎?
你調轉左黎講 20級六神就唔係20級啦

搶哂CP呢個操作聽落好美好,但係先不論盾戰既行速唔可以令佢超過對面隊既任何一個人,
跟實對面隊既話咪比 ... [/quote]

嗯 果然你就係傳說中專入魔戰新手場蝦新手果位xx :lol

古物.帝 2014-7-10 17:55

[quote]原帖由 [i]cat6521[/i] 於 2014-7-10 17:52 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=6199667&ptid=614153][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]

嗯 果然你就係傳說中專入魔戰新手場蝦新手果位xx :lol [/quote]
開得場
就遇左有高手入架啦
如果唔想見到d高手 想自high
咁你可以記d高手名
係個ser到見到 即閃去其他ser
或者 見到就踢(不過可能會有後果)
最簡單的 就係單機:lol

cat6521 2014-7-10 18:10

不過想真正體驗咩叫做20lv殺42lv、輸十幾殺下反勝、比人技能剋制之類既野...
就應該試下入一班識玩既人既場。入完新手場100000次得出既結論,
就以為自己睇通哂隻game 未面太:lol

HERO534 2014-7-10 19:44

Happy_Fsa 2014-7-11 10:31

佢地除左想進註vlan
仲打算係vlan訓練新力軍(殖民地?)
頁: [1] 2
查看完整版本: 【對戰地圖推介】魔幻夢戰記v9.9A