查看完整版本: 低能 AI

M2A3 2009-10-14 21:41

低能 AI

第一代己經好鐘意玩~~~

第二代梗加精彩, 不過我覺得唔係個個人都會欣賞... 我覺得呢隻game要好有耐性咁玩!!

不過今隻個AI 實在係差左D... 玩第一關時, control team member 包圍間屋, 由我做主攻, 點知個 AI 電腦懶醒掉手溜彈入去, 佢冇做錯, 咁重好, 不過衰在  ai 太低能將個手溜彈掉去間屋個牆度, 反彈返過來炸死成自己... 成team四個人死淨我, 屋入面既人走晒出來, 攪到我都死埋

雷神乂德 2009-10-14 21:55

手溜彈掉去間屋個牆度 反彈返過來炸死成自

咁又係有d 無奈既......:L

RyuShinoda 2009-10-14 23:26

你講得無錯 隻GAME要好有耐性- -但係香港人無咩耐性- -:Q

M2A3 2009-10-15 02:19

[quote]原帖由 [i]RyuShinoda[/i] 於 2009-10-14 23:26 發表 [url=http://www.ipve.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&pid=1379320&ptid=159296][img]http://www.ipve.com/bbs/images/common/back.gif[/img][/url]
你講得無錯 隻GAME要好有耐性- -但係香港人無咩耐性- -:Q [/quote]

隻game因為要操控埋team member, 所以要花好耐時間去適應, 適應左操控會好好多, 可以玩得好smooth, 節奏感比第一集好~~~

玩落去應該會好似第一集咁, 要做埋 Tank Commander 同埋架駛直昇機同飛機... 呢幾part我第一集都係好免強....

難度既分別基本上同第一代相同, AI 唔會除住難度而勁左, 呢隻game既難度高低, 純粹係指示... 即係較高難度佢唔會guide你點去做mission等等... 不過我暫時都係玩緊normal... 最難那個難度可能冇check point都唔奇,  Normal 難度有一好處係 team member死左, 去到check point 會復回返... 隻game以逼真為主, 所以好多時中一槍就會倒地, 要叫軍醫求救... 當然打中頭就即死啦...  打野戰時, 爬低係草叢中, 即使用sniper都好難打中敵人, 因為子彈會被草反彈開去...

今日玩左陣, 感覺越來越好... 呢集裝備對遊戲過程有好大幫助... 玩緊第二版, 支配備夜視描準既槍太好用...

RyuShinoda 2009-10-15 11:33

對-_-美軍果枝NV 槍真係神槍來-_-
頁: [1]
查看完整版本: 低能 AI