發新話題

[討論] 回鍋信長3-4日, 個人感受, 某d香X玩家真係不X所謂

[Close]

回鍋信長3-4日, 個人感受, 某d香X玩家真係不X所謂

對於某D玩家行為, 真的非常失望,

信長新地圖好有心做, 玩完真的比以前更好玩,

又有AI圖比D新手或老手回鍋作練習之用,

係鬥陣到轉過黎, 覺得是信長比較好玩,

但點解咁好玩, 反而玩家愈來愈小?

玩完幾日之後感想, 係港X同台X的人非常大分別,

我近排同台X人一隊打左五,六場都嬴, 勝率100%,

但港X呢, 真係好X好笑, 將啲新手或玩得唔熟既推哂人地果隊,

成班識玩打啲新手就覺得自己好勁,

人地台X人會慢慢引導你, 教你點玩, 唔會強迫症發作,

同佢地玩真係進步得好快, 相反果班不X所謂香X玩家,

我玩光秀出緊坦裝, 強迫人地一定要出吹箭,

已經唔熟手, 要顧幾多野? 出坦裝頂到幾下, 都已經兩招暈技,

係要迫人跟你地所謂玩法, 未吹到人已經死左唔知幾次啦,

來來去去都係果班人, 果啲出裝, 玩法場場一模一樣,

都唔知你地enjoy緊啲麥, 打啲回鍋老手同新手就覺得自己好似好勁咁,

10V版排15分鍾先開到一場, 16A等成半個鍾先開到一場,

有台X人都抱怨愈來愈少人玩, 但做圖既就好有心, 不斷update又做AI圖,

方便啲人練習既時間可以用或有時下電腦都唔錯,

玩完之後真心覺得幾好玩, 想sd比啲fd睇叫佢地入黎一齊玩,

但對住班不X所謂, 香X玩家真係會有少少唔係太想玩,

開左場話有一個台仔, 成班即刻跳game, 我作為香X人都覺得班友咩料,

人地台灣人係會睇你點玩再慢慢引導你變勁再去打嬴對面,

而香港人見到有人唔熟手唔識玩, 就食野掛機講哂xyz踢人之後下場就推哂啲新手比另一邊,

四帶一都唔肯咁濟, 但我同台X果隊, 打親果班好似好勁既香X隊, 打親都嬴,

人地帶得起, 嬴得到, 果啲先係勁, 而唔係成班話自己係新手入新手區屠人叫自己好勁,

次次入親去來來去去都係果8-10條友就知咩料啦, 再攪落去仲有幾多人想玩?

(PS: 呢個係我回鍋3-4日感受, 唔會再覆任何野, 你班友一定叫我檢討自己ga la~

來來去去都係果8-10個人, 類近走位, 類近打法, 類近技術, 玩左咁多場都係一模一樣,

都唔知咁樣有咩好玩...)

up~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

5巧嬲之,LUCY愛你

有緣撞到帶你飛

引用:
原帖由 COOL_2 於 2024-5-3 05:50 發表
有緣撞到帶你飛
呢個都係你講既人

引用:
原帖由 戰魂 於 2024-5-3 13:49 發表

呢個都係你講既人
咁我平時鐘意屠你唔代表我唔鐘意帶新手
對遊戲有一定理解既玩家亂玩同新手
我比較接受包容新手
btw你呢期都成日揀對手 同隊唔到就自己開場

我玩光秀出緊坦裝, 強迫人地一定要出吹箭,
已經唔熟手, 要顧幾多野? 出坦裝頂到幾下, 都已經兩招暈技

我玩森仔出緊坦裝, 強迫人地一定要出打裝
已經唔熟手, 要顧幾多野? 出坦裝頂到幾下, 都已經一招暈技

我玩輔手出緊坦裝, 強迫人地一定要出吹箭
已經唔熟手, 要顧幾多野? 出坦裝頂到幾下, 都已經有招暈技

你都係玩緊單人遊戲不過入左局域網, 對於某D玩家行為, 真的非常失望,
咁都係玩番單人遊戲算, 已經唔熟手, 唔洗顧幾多野

引用:
原帖由 peterchan568 於 2024-5-1 03:54 發表
對於某D玩家行為, 真的非常失望,

信長新地圖好有心做, 玩完真的比以前更好玩,

又有AI圖比D新手或老手回鍋作練習之用,

係鬥陣到轉過黎, 覺得是信長比較好玩,

但點解咁好玩, 反而玩家愈來愈小?

玩完幾日之後感想, ...
係咩 台狗連圖都唔比DOWN喎
05走埸王

hi~~peter (雖然我消失左成個禮拜 ,但仲係度的,咁岩最近比較忙潛左水)
想小我廢果D隨便小~~ (我有自知之明,係打得廢就係打得廢)
同你一樣作為回流玩家,睇到你呢個post感受都幾深,好中心聲
同你類近既說話我唔重複講,只係希望你唔好擺太上心
1)無論港定台既玩家,玩得呢隻game既,大家都應該咁上下歲數
又唔係小朋友,咁大個人咩性格都定曬形,小黎都冇用,唔洗同某D人嘥精
2)香港職場比較傾向百小成材既教育政策,大部分精英OR老屎忽各自埋堆
所以你所反映既遊戲現象,某個意義黎講係件正常既事,冇L辦法去改變
衰D都要咁講,一係接受或者罷就,一係搵返D志同道合既人
3)共勉之!!!風氣既野好難改,保持自己回鍋既初心,默默變強,令自己成為有選擇既玩家

引用:
原帖由 老人打信長 於 2024-5-7 16:39 發表
hi~~peter (雖然我消失左成個禮拜 ,但仲係度的,咁岩最近比較忙潛左水)
想小我廢果D隨便小~~ (我有自知之明,係打得廢就係打得廢)
同你一樣作為回流玩家,睇到你呢個post感受都幾深,好中心聲
同你類近 ...
加油 咁有上進心實帶你飛

引用:
原帖由 COOL_2 於 2024-5-3 15:54 發表

咁我平時鐘意屠你唔代表我唔鐘意帶新手
對遊戲有一定理解既玩家亂玩同新手
我比較接受包容新手
btw你呢期都成日揀對手 同隊唔到就自己開場 ...
你講漏左樣野 有d人仲好中意周圍r fd tim

發新話題