標題: [討論] 回鍋信長3-4日, 個人感受, 某d香X玩家真係不X所謂 [打印本頁]

作者: peterchan568    時間: 2024-5-1 03:54     標題: 回鍋信長3-4日, 個人感受, 某d香X玩家真係不X所謂

對於某D玩家行為, 真的非常失望,

信長新地圖好有心做, 玩完真的比以前更好玩,

又有AI圖比D新手或老手回鍋作練習之用,

係鬥陣到轉過黎, 覺得是信長比較好玩,

但點解咁好玩, 反而玩家愈來愈小?

玩完幾日之後感想, 係港X同台X的人非常大分別,

我近排同台X人一隊打左五,六場都嬴, 勝率100%,

但港X呢, 真係好X好笑, 將啲新手或玩得唔熟既推哂人地果隊,

成班識玩打啲新手就覺得自己好勁,

人地台X人會慢慢引導你, 教你點玩, 唔會強迫症發作,

同佢地玩真係進步得好快, 相反果班不X所謂香X玩家,

我玩光秀出緊坦裝, 強迫人地一定要出吹箭,

已經唔熟手, 要顧幾多野? 出坦裝頂到幾下, 都已經兩招暈技,

係要迫人跟你地所謂玩法, 未吹到人已經死左唔知幾次啦,

來來去去都係果班人, 果啲出裝, 玩法場場一模一樣,

都唔知你地enjoy緊啲麥, 打啲回鍋老手同新手就覺得自己好似好勁咁,

10V版排15分鍾先開到一場, 16A等成半個鍾先開到一場,

有台X人都抱怨愈來愈少人玩, 但做圖既就好有心, 不斷update又做AI圖,

方便啲人練習既時間可以用或有時下電腦都唔錯,

玩完之後真心覺得幾好玩, 想sd比啲fd睇叫佢地入黎一齊玩,

但對住班不X所謂, 香X玩家真係會有少少唔係太想玩,

開左場話有一個台仔, 成班即刻跳game, 我作為香X人都覺得班友咩料,

人地台灣人係會睇你點玩再慢慢引導你變勁再去打嬴對面,

而香港人見到有人唔熟手唔識玩, 就食野掛機講哂xyz踢人之後下場就推哂啲新手比另一邊,

四帶一都唔肯咁濟, 但我同台X果隊, 打親果班好似好勁既香X隊, 打親都嬴,

人地帶得起, 嬴得到, 果啲先係勁, 而唔係成班話自己係新手入新手區屠人叫自己好勁,

次次入親去來來去去都係果8-10條友就知咩料啦, 再攪落去仲有幾多人想玩?

(PS: 呢個係我回鍋3-4日感受, 唔會再覆任何野, 你班友一定叫我檢討自己ga la~

來來去去都係果8-10個人, 類近走位, 類近打法, 類近技術, 玩左咁多場都係一模一樣,

都唔知咁樣有咩好玩...)

作者: peterchan568    時間: 2024-5-1 04:14

up~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: Lucy.Tai    時間: 2024-5-1 11:59

5巧嬲之,LUCY愛你
作者: COOL_2    時間: 2024-5-3 05:50

有緣撞到帶你飛
作者: 戰魂    時間: 2024-5-3 13:49

引用:
原帖由 COOL_2 於 2024-5-3 05:50 發表
有緣撞到帶你飛
呢個都係你講既人
作者: COOL_2    時間: 2024-5-3 15:54

引用:
原帖由 戰魂 於 2024-5-3 13:49 發表

呢個都係你講既人
咁我平時鐘意屠你唔代表我唔鐘意帶新手
對遊戲有一定理解既玩家亂玩同新手
我比較接受包容新手
btw你呢期都成日揀對手 同隊唔到就自己開場
作者: 失樂BB    時間: 2024-5-3 17:05

我玩光秀出緊坦裝, 強迫人地一定要出吹箭,
已經唔熟手, 要顧幾多野? 出坦裝頂到幾下, 都已經兩招暈技

我玩森仔出緊坦裝, 強迫人地一定要出打裝
已經唔熟手, 要顧幾多野? 出坦裝頂到幾下, 都已經一招暈技

我玩輔手出緊坦裝, 強迫人地一定要出吹箭
已經唔熟手, 要顧幾多野? 出坦裝頂到幾下, 都已經有招暈技

你都係玩緊單人遊戲不過入左局域網, 對於某D玩家行為, 真的非常失望,
咁都係玩番單人遊戲算, 已經唔熟手, 唔洗顧幾多野
作者: 係要屠7你    時間: 2024-5-5 22:43

引用:
原帖由 peterchan568 於 2024-5-1 03:54 發表
對於某D玩家行為, 真的非常失望,

信長新地圖好有心做, 玩完真的比以前更好玩,

又有AI圖比D新手或老手回鍋作練習之用,

係鬥陣到轉過黎, 覺得是信長比較好玩,

但點解咁好玩, 反而玩家愈來愈小?

玩完幾日之後感想, ...
係咩 台狗連圖都唔比DOWN喎
作者: 老人打信長    時間: 2024-5-7 16:39

hi~~peter (雖然我消失左成個禮拜 ,但仲係度的,咁岩最近比較忙潛左水)
想小我廢果D隨便小~~ (我有自知之明,係打得廢就係打得廢)
同你一樣作為回流玩家,睇到你呢個post感受都幾深,好中心聲
同你類近既說話我唔重複講,只係希望你唔好擺太上心
1)無論港定台既玩家,玩得呢隻game既,大家都應該咁上下歲數
又唔係小朋友,咁大個人咩性格都定曬形,小黎都冇用,唔洗同某D人嘥精
2)香港職場比較傾向百小成材既教育政策,大部分精英OR老屎忽各自埋堆
所以你所反映既遊戲現象,某個意義黎講係件正常既事,冇L辦法去改變
衰D都要咁講,一係接受或者罷就,一係搵返D志同道合既人
3)共勉之!!!風氣既野好難改,保持自己回鍋既初心,默默變強,令自己成為有選擇既玩家
作者: COOL_2    時間: 2024-5-7 17:50

引用:
原帖由 老人打信長 於 2024-5-7 16:39 發表
hi~~peter (雖然我消失左成個禮拜 ,但仲係度的,咁岩最近比較忙潛左水)
想小我廢果D隨便小~~ (我有自知之明,係打得廢就係打得廢)
同你一樣作為回流玩家,睇到你呢個post感受都幾深,好中心聲
同你類近 ...
加油 咁有上進心實帶你飛
作者: 單手在拍片    時間: 2024-5-8 13:00

引用:
原帖由 COOL_2 於 2024-5-3 15:54 發表

咁我平時鐘意屠你唔代表我唔鐘意帶新手
對遊戲有一定理解既玩家亂玩同新手
我比較接受包容新手
btw你呢期都成日揀對手 同隊唔到就自己開場 ...
你講漏左樣野 有d人仲好中意周圍r fd tim

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0